Jadłospis

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1450053
  • Do końca roku: 277 dni
  • Do wakacji: 84 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

  ŚNIADANIE II ŚNIADANIE    
OBIAD PODWIECZOREK


Poniedziałek

25.03.2024

 

Pieczywo mieszane, masło, polędwica, ser żółty, pomidor, ogórek kwaszony

Kawa mleczna

Napój cytrynowy

Pomarańcza

Pomidorowa z lanymi kluskami

Ziemniaki, klopsik drobiowy w sosie koperkowym, mizeria z jogurtem

Kompot

Kisiel wiśniowy (własnej produkcji)
Bułka z masłem
Jabłko

Alergeny

 1, 7
 

1, 3, 7, 9

 1, 7

 

Wtorek

26.03.2024

Pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek, szczypiorek, pomidor, dżem

Kawa mleczna

Sok z grejpfruta (100% tłoczony na zimno)

Żurek z ziemniakami i natką

Kasza perłowa, sznycel z szynki w sosie własnym, buraczki

Woda z pomarańczą

Bułeczka grahamka z masłem, twarożkiem waniliowym i wiórkami czekolady

Kakao

Banan

Alergeny

 1, 3, 7
  7, 9 1, 7

Środa
27.03.2024

Płatki owsiane na mleku

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor

Herbatka rumiankowa

Gruszka

Kalafiorowa z ziemniakami i natką

Spagetti z mięsem sosem pomidorowym i serem żółtym, ogórek kwaszony

Kompot

Pieczywo razowe z ziarnami, masło, pasta z makreli ogórek kwaszony

Herbatka owocowa

Jabłko

Alergeny

 1, 7

 

1, 3, 7, 9

1, 4, 7

 

Czwartek

28.03.2024

Pieczywo mieszane, masło, jajko na twardo,  żywiecka, papryka, ogórek świeży

Kawa mleczna

Mięta

Jabłko

Ryżanka z zieleniną

Ziemniaki, kurczak pieczony, bukiet warzyw z masełkiem

Woda z cytryną

Bułeczka drożdżowa z nadzieniem serowym

Kakao

Kiwi

 

Alergeny

1, 3, 7

 

7, 9

 1, 3, 7

Piątek

29.03.2024

Pieczywo mieszane, masło, szynka, cykoria, pomidor, dżem 100% owoców

Kawa mleczna

Herbatka owocowa

Marchewka do gryzienia

Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem

Makaron z serem białym i truskawkami

Kompot

Jogurt z owocami leśnymi

Ciasteczka zbożowe Belvita

Jabłko

Alergeny

 1, 7

 

1, 3, 7, 9

1, 7

 

 

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

1 Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne
2

Skorupiaki i produkty pochodne

3

Jaja i produkty pochodne

4

Ryby i produkty pochodne

5

Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne

6

Soja i produkty pochodne

7

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8 Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne
9

Seler i produkty pochodne

10

Gorczyca i produkty pochodne

11

Nasiona sezamu i produkty pochodne

12

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13

Łubin i produkty pochodne

14

Mięczaki i produkty pochodne